lørdag 28. juli 2012

Kraften av én

Jeg koser meg fortsatt mer Kraften av én. Fortellingen finner sted i Sør-Afrika på 30-, 40- og 50-tallet. I starten blir vi kjent med Peekay, Peter, Pisskop, Tadpole-engelen... Kjært barn har mange navn. Han begynner på kostskole når han er 5 år, og vi følger ham i oppveksten. Han er intelligent, og har som mål å bli verdensmester i boksing. I løpet av oppveksten møter han mange utfordringer, både med tanke på en psykisk syk mor som blir nyfrelst i pinsemenigheten, og som hvit i et svart Sør-Afrika hvor hat og rasisme preger samfunnet.

Etter et år på kostskole flytter han til en annen by, og blir kjent med Doc. Han får opplæring i kaktus og musikk. Når Doc settes i fengsel fordi han er tysk, og Hitler truer i Europa, må Peekay få musikkundervisning i fengselet. Der får han også forhandlet seg til å få bokseundervisning selv om han flere år for ung. Bokseundervisningen er et samarbeid på tvers av generasjoner og raser, og selv om personer sees på som uverdige i samfunnet er de en ressurs her.

Peekay er en sterk ung mann som skaper sin egen framtid, og jeg har fortsatt noen sider å lese før jeg vet om han klarer å nå målet sitt om å bli verdensmester i boksing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar